miercuri, 4 martie 2015

Scrierea planurilor de predare a limbii engleze

Scrierea planuri de lectie pentru orice disciplna nu trebuie sa fie dificila. Acesta este momentul in care un profesor isi poate demonstra creativitatea. Iata un ajutor privind crearea de planuri eficiente de lectii, care va vor ajuta sa va asigurati succesul. Puteti utiliza sablonul Plan de lectie pentru limba engleza de mai jos pana la crearea de planuri mai personale.
Dificultate: medie

Timpul necesar: 2 - 4 ore

Iata cum: Incepeti cu sfarsitul in minte. Ce vrei ca elevii tai sa invete din aceasta lectie de study english? Ce standarde sau cerinte nationale trebuie sa indeplinesti? Care sunt cerintele specifice ale statului sau cartierului respectiv ? Ce varsta au viitorii elevi? Cum ai de gand sa evaluezi invatarea? Odata ce ati stabilit toate aceste lucruri, scrie rapid o descriere rapid si lista obiectivelor pentru a le atribui.
Creati o lista cheie a vocabularului care se va adauga celor scrise in procedura planului de lectie. Acest lucru va ajuta sa va amintiti termenii despre care trebuie sa va asigurati ca elevii i-au inteles sau asimilat in timpul orelor.

Creati o lista de materiale si adaugati la aceasta masurile descrise in procedura, astfel incat sa stiti exact ceea ce aveti nevoie, inclusiv echipament, numar de exemplare, numere de pagina din carti, etc.
Determina modul in care vei introduce lectia. De exemplu, vei utiliza o explicatie orala simpla, o foaie de lucru introductiv sau o interactivitate de un anumit fel.

Decide metoda pe care o vei folosi pentru a preda continutul lectiei. De exemplu, daca se preteaza la lectura independenta, curs sau discutii de grup. Uneori cel mai bine este sa folositi o combinatie a acestor metode, a diferitelor tehnici de predare, incepand cu cateva minute de curs, urmate de o scurta discutie de grup pentru a te asigura ca elevii inteleg ceea ce au invatat.

Odata ce ai stabilit modul in care vei preda continutul lectiei, scrie informatii justificative in note.
Determina modul in care studentul va practica informatiile pe care le-a invatat. De exemplu, daca ai predat despre legile cererii si ofertei in economie, gaseste si modul in care aceasta informatie va fi cu adevarat inteleasa la nivel practic. Indiferent ca o fac independent sau in grup, sugereaza elevilor sa coopereze pe un anumit proiect.

Dupa determinarea modului in care elevii vor exersa abilitatile nou dobandite, scrie instructiunile pas cu pas.

Stabiliti datele de recapitulare la sfarsitul acsteo perioade.
Detaliaza complet orice teme sau evaluari pe care le vei da elevilor.
Dupa ce ati terminat planul de lectie, ati stabilit detaliile, inclusiv crearea evaluarilor, a temelor pentru acasa, precum si a oricaror alte fise, puteti face copii si colecta materiale pentru lectie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu