joi, 12 februarie 2015

Sfaturi unice despre cum sa supravietuiesti ca parinte singur

Uneori, a fi parinte singur poate fi considerat ca fiind cel mai greu lucru pe care l-ai facut vreodata, mai ales in situatia delicata in care celalalt partener se afla la inchisoare. Vei fi obligat sa iei decizii pe care nu ai fi vrut nici sa ti le imaginezi si sa te bazezi pe o putere despre care nici macar tu nu ai stiut ca o ai. Aceste sfaturi practice pentru parinti singuri te vor ajuta sa perseverezi in provocarile cu care te confrunti zilnic si pentru a obtine un sentiment reinnoit de speranta si putere personala pentru zilele urmatoare.

Dezvoltarea unei retele de sprijin

Acest lucru este absolut esential. In momenul in care partenerul de viata ajunge la inchisoare, trebuie sa stii cine te poate ajuta chiar acum. Cel mai probabil, aceasta retea include familia imediata si prietenii, dar gandeste-te si la alte persoane din viata ta care te-ar putea ajuta, de asemenea. Fa de urgenta o lista realista a acestor persoane care iti pot reaminti ca nu esti singur. In plus, ia in considerare aderarea la un grup de suport oficial pentru familiile monoparentale din zona.

Programeza-ti timp pentru a fi singur

Timp pentru sine este un instrument foarte puternic. Acesta iti poate aduce vindecare, speranta si perspectiva. Acum este important sa creezi zone de timp in viata ta, fiindca celalalt parinte fiind incarcerat, nimic nu poate ramane la fel. Timpul raspunde de indeplinirea unei sarcini sau de primirea unor raspunsuri la anumite intrebri. E timpul sa stai, sa te gandesti si sa reflectezi. Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi de parinti singuri si este pur si simplu vital sa-ti faci timp pentru asta. In cazul in care gasirea de timp pentru tine suna a ceva imposibil, ia in considerare unele solutii creative, cum ar fi schimbul de babysitting cu un vecin sau trezirea cu o jumatate de ora inainte de restul familiei. Timpul pe care ti-l acorzi este  pretios si va fi fructuoas in stabilirea rezervelor de putere interioara.

Fii prezent cu copiii

Cand esti cu copiii, fa un efort pentru a fi prezent emotional cu ei. Este usor sa cazi in depresie si sa te retragi in sine, insa acesta este un moment in care copiii tai au cu adevarat nevoie de tine mai mult ca oricand. Activitati simple, cum ar fi un joc de familie sau o plimbare impreuna poate comunica celor mici mesajul esential cum ca viata va merge inainte si ca intr-adevar va fi bine.
Peste toate sfaturile parentale listate aici, exista unul, probabil cel mai dificil de aplicat: cererea de ajutor. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca exista oameni care te pot ajuta, asa ca nu ezita sa apelezi la ei atunci cand simti nevoia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu