sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Inlocuirea display-ului unui laptop

Foarte multi utilizatori de laptop-uri, renunta la acestea in momentul in care constata ca display-ul nu mai functioneaza. Ei considera aceasta defectiune una majora, iar daca laptop-ul nu este unul mai nou sau destul de performat, ei aleg sa le duca la depozitele de electronice si electrocasnice defecte, in defavoarea incercarii de a efectua o reparatie intr-un service specializat. Cu toate, ca mai ales la modelele mai noi, reparatia este destul de costisitoare, aceasta este incomparabila cu pierderile financiare, inutile, create de inlocuirea unui laptop care prezinta o astfel de defectiune.

Aceasta defectiune este una care poate fi remediata la domiciliu, de oricine detine un bagaj minim de cunostinte tehnice. Operatiunea necesita rabdare si ceva timp, iar efectuarea ei la domiciliu este cu siguranta, mai putin costisitoare decat efectuarea reparatiei pentru laptop intr-un service specializat sau achizitionarea unui laptop nou.

Cu siguranta posibilitatile de achizitionare a unui display sunt nenumarate, nefiind exclusa si posibilitatea inlocuirii display-ului defect de la laptop-ul dumneavoastra cu unul second hand sau luat de la prieteni, de pe un laptop de acelasi tip care prezinta alte defectiuni iremediabile. Diversele site-uri de vanzari de profil sau magazinele care va ofera componente de calculatoare si laptop-uri second hand stau la dispozitia dumneavoastra atat cu display-uri la diverse preturi cat si cu foarte multe sfaturi utile legate de modul in care puteti efectua inlocuirea unui display defect.

Dupa cum am precizat, daca doriti sa efectuati chiar dumneavoastra inlocuirea acestuia, la domiciliu, este foarte important sa va asigurati ca aveti suficient spatiu la dispozitie, de preferat o masa libera, pe care sa va puteti insira toate sculele de care aveti nevoie si componenetele laptop-ului care vor trebui desfacute, pentru a putea efectua cu succes inlocuirea display-ului laptop-ului dumneavoastra.

Aveti foarte mare grija ca pe masa pe care lucrati sa nu fie umezela, deoarece lichidele de orice fel pot produce daune ireversibile aparatului. Pentru a putea inlocui display-ul unui laptop, aveti nevoie de surubelnite de diferite dimensiuni, si in general cu cap in cruce. Surubelnitele mici au foarte mare importanta in efectuarea acestei operatiuni, deoarece este nevoie de ele pentru a desface o serie de surubele de dimensiuni mici. Folosirea unei surubelnite necorespunzatoare va avea drept efect stricarea capetelor suruburilor, ducand astfel la imposibilitatea infiletarii acestora pe locurile de unde au fost scoase.

Alegerea unui display similar cu cel pe care doriti sa il inlocuiti va reprezenta un avantaj pentru dumneavoastra, deoarece in caz contrar veti fi nevoit sa recuregeti la unele improvizatii, care nu de putine ori s-au dovedit foarte periculoase pentru functionare optima a laptop-urilor.
Chiar daca sunteti sigur, ca o improvizatie este buna din punct de vedere electric, pentru ca un  alt model de display sa functioneze corect,  depinde de placa video si  placa grafica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu