marți, 9 decembrie 2014

Cum sa cumparati monitoare second hand

Piata de monitoare second-hand este foarte mare, alimentata cu o cerere mare din partea consumatorilor de monitoare, care sunt atat fiabile cat si accesibile. Cumpararea in acest fel este excelenta pentru identificarea de monitoare de inalta calitate, avansate tehnologic la preturi foarte rezonabile. In scopul de a cumpara astfel de chilipiruri, cu toate acestea, este mai intai necesar sa stie ce sa se caute la un monitor second-hand.

Tipuri de monitoare second hand

Prima consideratie atunci cand se cumpara un monitor second-hand este tipul de tehnologie necesar. Alegerea este, in esenta, intre monitoare cu tub catodic (CRT) si monitoare cu ecran cu cristale lichide (LCD). Prima este o tehnologie mai veche, si necesita o carcasa hardware mult mai mare decat monitoare LCD care sunt mai moderne, mai subtiri si mai usoare. Monitoarele CRT second hand, de obicei, costa mult mai putin decat monitoarele LCD, dar faptul ca ele sunt mijloace considerabil mai grele, costurile de expediere pot fi exagerate.

Monitoarelele CRT au fost intotdeauna cunoscute pentru fiabilitatea si longevitatea lor, ceea ce inseamna ca, in cele mai multe cazuri ele pot fi cumparate cu incredere. Cu toate acestea, dupa utilizarea prelungita toate acestea sunt predispuse la a pierde concentrarea si luminozitatea de pe ecran din cauza imbatranirii catodului si fosforului din structura CRT. Este important, prin urmare, sa verificati inainte de a cumpara un monitor CRT second-hand daca nu a avut loc nici o degradare. Nivelurile de luminozitate ale monitoarelor LCD second hand trebuie verificate inainte de a afectua o achizitie.

Inca o data, degradarea culorii poate aparea in timp, mai ales in cazul in care un monitor a fost folosit in mod constant la un nivel ridicat de luminozitate. Monitoarele LCD se confrunta, de asemenea, cu problema suplimentara a pixelilor individuali care se pot deteriora si care apar ca puncte negre de pe ecran. Acest lucru este adesea ireparabil si reduce semnificativ valoarea oricarui monitor afectat.

Verificarea starii ecranului la monitoarele second hand

In plus fata de verificarea pentru defectiuni de pixeli, exista si alte defecte care pot aparea pe ecranele monitoarelor second hand. Zgarieturile sunt comune, iar in timp ce ele nu sunt daunatoare pentru functionarea unui monitor dar pot cauza o distragere enervanta a atentiei. Deoarece zgarieturile nu pot fi usor reparate, este important sa verificati intotdeauna un astfel de prejudiciu inainte de a cumpara un monitor second-hand. Un alt control vital implica monitoarele LCD si modul in care acestea sunt aprinse. Cand lumina de fundal pe un monitor LCD dispare, ecranul ramane negru, fara nici o imagine.

Acest tip de defect poate fi reparat numai de catre tehnicieni experti, operatiune care este de multe ori costisitoare. In afara de a fi constient de posibile defecte, este intotdeauna cel mai bine sa cumparati cele mai avansate tehnologic monitoare second hand. Modelele moderne au de obicei rate de rezolutie nativa maxime foarte ridicate, ceea ce inseamna ca acestea sunt capabile sa afiseze imagini de inalta fidelitate, cu culori bogate si tonuri de negru profunde.

In plus, unele ecrane de monitorizare au un strat lucios pentru a permite afisajele sa fie pe deplin trepidante, in timp ce altele au o acoperire mata pentru a reduce efectele de orbire ale ecranului. Anunturile pentru monitoare second-hand va descriu, de obicei, tipul de folie folosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu